Begeleide rondreis Chili

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Chili, het land "waar de aarde eindigt" is een aaneenschakeling van prachtige geografische hoogstandjes. In het noorden zien we fascinerende zoutvlaktes, geisers en woestijnen, terwijl we in het zuiden fjorden, gletsjers, drijvende ijsmassa's en een uitgestrekte steppe ontdekken. De azuurblauwe meren, vulkanen en diepgroene bossen van het merengebied maken het plaatje compleet. Als kers op de taart maak je ook kennis met het mysterieuze Paaseiland, waar de enorme moai-beelden je ongetwijfeld zullen betoveren.
 

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel – Santiago de Chile

Vandaag reis je af naar Chili. Je vertrekt vanuit Brussel en vliegt naar de bruisende hoofdstad Santiago de Chile. Hier vind je de beste kenmerken van een drukke, moderne metropool gecombineerd met wereldklasse en koloniale charme.

Dag 2

Santiago de Chile

Je gaat op verkenning in de stad, met een bezoek aan de San Francisco kerk en het befaamde Monedapaleis. Je neemt ook een kijkje op het centrale Plaza de Armas en bezoekt historische pareltjes zoals de kathedraal, het oude postkantoor, het stadhuis en de levendige Mercado Central. Tijdens de lunch ontdek je het typische lokale aperitief ‘pisco sour’. Daarna maak je kennis met de kleurrijke wijk Bellavista. Je dineert en overnacht in het centraal gelegen Plaza San Francisco.

Dag 3

Santiago de Chile – Puerto Montt – Puerto Varas

Na het ontbijt neem je een binnenlandse vlucht naar Puerto Montt, een levendige vissersstad aan de Stille Oceaan. In de namiddag bezoek je het haventje van Angelmó en de drukte van de vismarkt. Je neemt ook kijkje op de ambachtenmarkt, de grootste van de regio. Daarna wacht je een korte rit naar Puerto Varas, in het hart van het Chileense merengebied. Dit stadje met Duitse roots ligt aan de oevers van het Llanquihue meer. Je dineert en overnacht in het uniek gelegen Cabañas del Lago Nature & Spa.

Dag 4

Puerto Varas: Petrohué & Todos Los Santos

Na het ontbijt verlaat je Puerto Varas en rijd je naar Saltos de Petrohué, een indrukwekkende rij watervallen, gevormd door het vulkanische gesteente van de vulkaan Osorno. Daarna ga je aan boord van een catamaran voor een onvergetelijke zeiltocht. Vanop het Todos los Santos-meer heb je een mooi zicht op de omliggende vulkanen en de wildernis. Na twee uur varen bereik je het gezellige bergdorpje Peulla, waar je geniet van een heerlijke lunch. In de late namiddag reis je terug naar Puerto Varas.

Dag 5

Puerto Varas – Puerto Montt – Punta Arenas – Puerto Natales

In de vroege namiddag neem je een binnenlandse vlucht van Puerto Montt naar Punta Arenas, een van de zuidelijkste punten van het land. Bij aankomst rijd je verder naar Puerto Natales en doorkruis je de immense Patagonische steppe. Puerto Natales wordt vaak de toegangspoort naar Torres del Paine genoemd en is prachtig gelegen aan de Seno Última Esperanza of Fjord van de Laatste Hoop. Hier geniet je van een prachtige zonsondergang. Je dineert en overnacht in het sfeervolle hotel Cosaustralis.

Dag 6

Puerto Natales – Torres Del Paine Nationaal Park

Vandaag maak je een boeiende bootexcursie naar Torres Del Paine. Je vaart langs het Última Esperanza-fjord, daarna maak je kennis met twee gigantische ijsreuzen: de Serrano- en Balmacedagletsjers. Om dit natuurfenomeen van dichtbij te kunnen bewonderen, meer je aan voor een korte wandeling naar de voet van de Serranogletsjer. In de namiddag maak je een tocht naar het wereldberoemde Torres del Paine Nationaal Park, aan boord van een Zodiacboot. Je overnacht in het stijlvolle Lago Grey Hotel.

Dag 7

Torres Del Paine Nationaal Park

In de ochtend maak je een boottocht op Lago Grey, het betoverende meer onderaan de gelijknamige gletsjer. Na de middag ga je op verkenning in Torres del Paine. Vooral de imposante granieten pilaren Torres del Paine, die 2.000 m hoog boven de Patagonische steppe uittorenen, trekken de aandacht. Na een prachtige dag vol onvergetelijke ervaringen reis je terug naar het hotel. Met uitzicht op het indrukwekkende Torres del Paine massief geniet je hier van een heerlijk diner en een zalige nachtrust.

Dag 8

Torres Del Paine Nationaal Park – Puerto Natales

Na het ontbijt rijd je weer zuidwaarts, dwars door Torres del Paine Nationaal Park. In Puerto Natales verblijf je in het luxueuze hotel Remota. In de namiddag is er wat vrije tijd om te genieten van het hotel en de prachtige omgeving. Vanuit het binnenzwembad heb je een indrukwekkend uitzicht op het water en de Patagonische steppe. Een andere mogelijkheid is een wandeling naar Puerto Natales, het geografische en culturele centrum van Patagonië. We dineren en overnachten in Hotel Remota.

Dag 9

Puerto Natales – Punta Arenas – Santiago De Chile

Vandaag neem je afscheid van he Torres del Paine Nationaal Park en rijd je weer door de immense vlaktes van de Patagonische steppe. Tijdens een bezoek aan een typische boerderij, ook wel ‘estancia‘ genoemd, maak j kennis met de gaucho of veehouder. Na een lekkere schapen- of lamsbarbecue rijd je verder naar Punta Arenas, waar je een binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile neemt. Je dineert en overnacht in het Plaza San Francisco.

Dag 10

Santiago de Chile – Paaseiland

Je neemt een binnenlandse vlucht naar het culturele hoogtepunt van deze reis: Paaseiland of Rapa Nui, vooral bekend door zijn Moai. Bij aankomst in hoofdstad Hanga Roa, rijd je naar het Vai Moana Hotel. Je ontdekt eerst de Tahai site met drie ceremoniële platforms met imposante Moai: Ahu Vai Uri, Ahu Tahai en Ahu Ko Te Riki. Daarna bezoek je Ahu Akivi. Hier vind je zeven moais op een rijtje die uitkijken over de oceaan. In de Puna Pau steengroeve werden de hoofddeksels voor de Moai gebeeldhouwd.

Dag 11

Paaseiland

Vandaag volg je de indrukwekkende Moairoute en ontdek je nog meer beelden, verspreid over het hele eiland. De dag wordt ingezet met een bezoek aan de vulkaankrater van Rano Raraku. De hellingen van dit Unesco Werelderfgoed zijn bezaaid met Moai in allerlei vormen en formaten. De volgende halte is Ahu Tongariki, het grootste platform van het eiland met 15 indrukwekkende Moai. Als kers op de taart is er tijd voor ontspanning op het witte strand van Anakena. Je dineert in een lokaal restaurant.

Dag 12

Paaseiland – Santiago de Chile

Je bezoekt de indrukwekkende vulkaan Rano Kao. In de diepe krater ligt een zoetwatermeer, deels bedekt met totora-riet. Aan de top van de krater zie je Orongo waar jaarlijks de beroemde festiviteiten rond de vogelmancultus plaatsvinden. In de rotsen zijn meer dan 100 petrogliefen gekerfd. Je neemt een kijkje in de Ana Kai Tangatagrotten. Na de middag neem je de transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile. Je overnacht in het Plaza San Francisco.

Dag 13

Santiago de Chile – Calama – San Pedro de Atacama

Na het ontbijt neem je een binnenlandse vlucht naar Calama, in het noorden. De tocht gaat naar San Pedro de Atacama, een afgelegen dorpje op 2.440 m hoogte met lemen huisjes, smalle straatjes en een prachtige, witgekalkte kerk. Onderweg zie je de Cordillera de la Sal, een enorme bergrug van zoutgesteenten. In de omgeving liggen immense vulkanen, waaronder de Lincancabur. Je dineert in een lokaal restaurant en overnacht in het stijlvolle Casa Atacama Hotel of Hotel Altiplanico Atacama.

Dag 14

San Pedro De Atacama

Je rijdt naar de immense Salar de Atacama, de grootste zoutvlakte van Chili. Je vindt hier ook het reservaat Los Flamencos dat bescherming biedt aan de flamingo’s in de zoutmeren en lagunes. Daarna kruis je de Steenbokskeerkring. De eindbestemming is Lago Miscanti en Lago Miñiques, op een hoogte van 4.000 meter. Je eindigt de dag met een heerlijk diner en een welverdiende overnachting in het hotel.

Dag 15

San Pedro De Atacama

Vandaag sta je vroeg op om de geisers van El Tatio zien opspuiten. Na dit spektakel is het tijd voor een heerlijk ontbijt en kan je ontspannen in de thermale bron die een gemiddelde temperatuur van 36°C heeft. Daarna rij jenaar de bekende Valle de la Muerte en van daar naar het intrigerende maanlandschap van de Valle de la Luna of Maanvallei. Vanop een zandduin bewonder je de mooie zonsondergang boven de Maanvallei. Je geniet van het diner in een lokaal restaurant en overnacht in het hotel.

Dag 16

San Pedro De Atacama – Calama – Santiago De Chile

Na het ontbijt rij je naar de luchthaven van Calama voor een binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile. Je luncht in het hotel. Nadat een kleine opfrissing, ga je nog even op verkenning in twee pittoreske wijken van Santiago: Yungay en Brasil. Hier word je ondergedompeld in de geschiedenis van de stad met haar gezellige straten en historische marktplaatsen. Je dineert in een charmant restaurant in de stad en overnacht in het Plaza San Francisco.

Dag 17

Santiago De Chile – Brussel

Vandaag bezoek je twee prachtige wijngaarden op anderhalf uur rijden van de hoofdstad. Hier wacht je een heerlijke kennismaking met de Chileense wijnen. De mooie wijngaarden zijn gelegen in een ideale regio voor de productie van kwaliteitswijn. Bij een heerlijke afscheidslunch geniet je na van de onvergetelijke ervaringen in het veelzijdige Chili. Je neemt de transfer naar de luchthaven voor een retourvlucht naar Brussel.

Dag 18

Brussel

Na een lange vlucht arriveer je weer op de luchthaven van Brussel, ongetwijfeld heel wat onvergetelijke herinneringen rijker.
anders dan anders
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

9440

per persoon o.b.v. dubbele bezetting
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Internationale vluchten in groepsklasse (economy class) van/naar Brussel
 • Binnenlandse vluchten in groepsklasse (economy class)
 • Alle overnachtingen volgens programma
 • Alle excursies en transfers volgens programma
 • Alle maaltijden volgens programma
 • Alle fooien, inkomgelden en taksen
 • Gespecialiseerde Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Assistentie bij check-in op de luchthaven
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering
 • Dranken & persoonlijke uitgaven (bijv. souvenirs)
 • Eventuele kosten voor paspoort & inentingen
 • Eventuele verlengingen of aanpassingen op vermelde groepsreis (mogelijk op aanvraag!)
 • Single toeslag 
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.