Praag, de gouden stad

Individuele reizen

Praag, de Gouden Stad aan de Moldau. Ondanks de vele contrasten vormt de stad een harmonieus geheel: middeleeuwse straten, gotische en barokke kerken, jugendstil… De stad heeft enorm veel troeven om de bezoeker te charmeren. Het romantische Praag is een stad met een eigen karakter dat treffend wordt beschreven in het werk van Franz Kafka en Milan Kundera en in de symfonieën van Wolfgang Amadeus Mozart, Antonin Dvorak en Bedrich Smetana.
 

Het hotel

<div style="text-align: justify;">Tijdens je bezoek aan Praag verblijf je in het Panorama Hotel Prague, op 200m van het metrostation Pankrac. Hier geniet je elke avond van je avondmaal in restaurant Mezzo, en kan je nadien een drankje nuttigen in de bar. Er is ook een fitness- en wellnessruimte. Je kamer is uitgerust met een badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, minibar, en airco.</div>
Tijdens je bezoek aan Praag verblijf je in het Panorama Hotel Prague, op 200m van het metrostation Pankrac. Hier geniet je elke avond van je avondmaal in restaurant Mezzo, en kan je nadien een drankje nuttigen in de bar. Er is ook een fitness- en wellnessruimte. Je kamer is uitgerust met een badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, minibar, en airco.

Jouw reisschema

Dag 1

Affligem – Praag (930km)

Je vertrekt om 6u. Via Lummen rijdt de bus naar Keulen, waar je stopt voor een koffiepauze. Over Frankfurt gaat het verder naar Würzburg, met vrije lunch langs de snelweg. Langs Nürnberg naar de Tsjechische grensovergang te Rozvadov. Via de bier- en Skodastad Plzen rijd je naar Praag. Avondmaal en logies in het Panorama Hotel Prague.
 

Dag 2

Praag

Na het ontbijt breng je een bezoek aan het Strahovklooster en de Loretakerk met de schatkamer. Je kuiert door het Burchtdistrict met o.m. het Czerninpaleis, nu het ministerie van Buitenlandse Zaken. Bezoek aan de St Vituskathedraal en wandeling langs het Gouden Straatje naar de St Joriskathedraal. Na de lunch bezoek je de St Nikolaaskerk, Mala Strana en de John Lennonmuur. Je wandelt ook over de 500m lange Karlsbrug, trefpunt van schilders, muzikanten en kunstenaars.
 

Dag 3

Praag

Na het ontbijt wandel je door het stadsdeel Stare Mesto met o.m. het Oude Stadsplein en het standbeeld van Jan Hus, de Kruittoren en de Tynkerk. Je gaat verder naar het stadhuis met het beroemde astronomische uurwerk. Vrije lunch of mogelijkheid voor het maken van een bootocht met middagmaal op de Moldau. Nadien bezoek je de Joodse wijk met de synagoge, het kerkhof en het museum.
 

Dag 4

Praag

Vandaag bezoek je een plaatselijke kristalfabriek. Hier word je rondgeleid en kan je het precieuze Boheemse kristal aankopen. Je gaat terug naar Praag voor een bezoek aan de stationshal met een art deco interieur. Vrije lunch en shoppinggelegenheid in de omgeving van het Wenceslasplein, een prachtboulevard met statige hotels, moderne winkels en vele terrasjes… Kortom, genieten van de grandeur van Praag.
 

Dag 5

Praag – Affligem (930km)

Na het ontbijtbuffet begin je aan de terugreis via Rozvadov naar Nürnberg en Würzburg, met een vrije lunch langs de snelweg. Je rijdt van Frankfurt naar Aken en houdt hier een avondstop. Via Lummen gaat de tocht naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.
 
Rantour
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

520

per persoon in halfpension
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Heen- en terugreis met autocar
  • Overnachtingen in een standard kamer
  • Halfpension (ontbijt en avondmaal in buffetvorm)
  • Alle vermelde excursies
  • Reisleiding Rantour
  • Verblijftaks

 
  • Persoonlijke uitgaven
  • Dranken tijdens halfpension
  • Alle niet vermelde diensten
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.